ESIÄITIEN JALANJÄLJISSÄ

Esiäitien jalanjäljissä kuvaa minulle yhteyttä esiäiteihini, äitilinjaani, voimaani naisena. Tämä on yhteyttä oman sukuni naisiin, naisen viisauteen minussa, naisten ikiaikaiseen tietoon.

ESIÄITIEN JALANJÄLJISSÄ

ESIÄITIEN JALANJÄLJISSÄ

Esiäitien jalanjäljissä kuvaa minulle yhteyttä esiäiteihini, äitilinjaani, voimaani naisena. Tämä on yhteyttä oman sukuni naisiin, naisen viisauteen minussa, naisten ikiaikaiseen tietoon.

Esiäitien jalanjäljissä alttari
Esiäitien jalanjäljissä
Esiäitien jalanjäljissä
Esiäitien jalanjäljissä

VIISAS NAINEN

Esiäitien jalanjäljissä kuvaa minulle yhteyttä esiäiteihini, äitilinjaani, voimaani naisena. Tämä on yhteyttä oman sukuni naisiin, naisen viisauteen minussa, naisten ikiaikaiseen tietoon. Se on minulle tietoa jota ei opita kirjoista, vaan joka on läsnä kun otan syvemmin yhteyttä itseeni, kun kuljen luonnossa, kun kuulen sisäistä ääntäni. Sitä voisi kutsua myös yön tiedoksi, unien ulottuvuudeksi, kohdun kuiskinnaksi, kuun syklien kuumotukseksi tai hiljaisuuden havinaksi. Se puhuu symbolien ja aavistusten kieltä. Se on paluuta vaistonvaraiseen puoleeni, villinaiseen minussa, siihen joka tietää.

Se on kulkenut mukanani ikuisesti, ja sen ääni on ollut välillä hukassa vuosia, jopa vuosikymmeniä. Mutta se ei katoa naisesta. Nyt kun koputtelen 60 ikävuoden ovea, kun kuljen uuden siirtymän läpi, se aukeaa eteeni valtavana syvyytenä ja voimana. Siirtymät ovat valtava mahdollisuus luopua ja avautua ottamaan vastaan.

Olen saanut  elämäni aikana olla usean Viisaan Vanhemman Naisen johdatuksessa. Tämä on herkistänyt minua tuntemaan mistä on kyse; haistamaan esiäitien jalanjälkien tuoksun, tunnistamaan niiden painaumat ja näkemääm rihmastojen verkon läpi vuosituhansiin sisälläni. Tämä naisen tieto nousee myös esiin kun naiset kokoontuvat yhteen hiljentymään, kuulemaan toisiaan ja päästämään irti arjen ajattelusta. Usein rummun kumina, nuotion tuli, hiljainen laulanta sekä luonnon läsnäolo ympärillä herättävät meitä palaamaan tähän spontaaniin ja kesyttämättömämäpään ulottuvuuteen itsessämme.

Itselleni käsillä tekeminen auttaa minua pysymään tässä yhteydessä. Olen tehnyt itselleni rumpuja, kutonut villapaitoja, koonnut omia alttareita, väsännyt voima-esineitä, kirjaillut kilpiä ja voimavöitä. Tanssiminen yöllä ulkona paljain jaloin, rummutus yksin tai yhdessä toisten kanssa, vapaa maalaaminen, luonnossa samoilu, laulaminen… naisen tieto voi nousta monen kanavan kautta. Tärkeintä on antaa sille tilaa löytää oma äänensä.

Jokainen nainen voi oppia kuulemaan ikiaikaista villinaista itsessään omin voimin; se on ominta ydintämme. Joskus on hyvä hakeutua samanhenkiseen seuraan jossa yhteys omaan polkuun voi lähteä aukeamaan. Pidän sisäisten syklieni mukaisesti pieniä tapahtumia jossa kutsumme esiin tuota intuitiivista puoltamme. Tuon välillä Suomeen italialaisen magan Monica Gorzan pitämään Sielun Kirjonnan polkuja, jossa liikumme tässä ulottuvuudessa.

SYKSYLLÄ 2023 JÄRJESTÄN RUMMUNRAKENNUSKURSSIN SOMEROLLA JA SYKSYLLÄ 2024 TULOSSA ON KAKSI AKKAIN SIIRTYMÄRIITTIVAELLUSTA INARIN-UTSJOEN ALUEELLA, JOSSA KULJEMME ESIÄITIEN TUELLA KOHTI UUTTA VAIHETTA ELÄMÄSSÄ.