Perhekonstellaatio Amita Riikka Lehti

Kun näkymätön tuodaan näkyväksi, eheytyminen voi alkaa

PERHEKONSTELLAATIO

Perhekonstellaation avulla voimme tutkia ja eheyttää ylisukupolvisia traumoja ja taakkasiirtymiä jotka tuovat pahoinvointia elämäämme.

Ne vaikuttavat eläämme ja valintoihimme ikäänkuin piilosta käsin. Konstellaatiotyöskentely avaa mahdollisuuden tuoda näkymätön näkyväksi jolloin myös eheytyminen voi alkaa. Konstellaatiopäivä on lyhytterapiaa, jossa ryhmän kanssa ja -avulla työstämme erilaisia ylisukupolvisia teemoja.

Menneiden sukupolvien vaikeat kokemukset kuten sota, varhaiset kuolemat, kodin, vanhempien tai sisaruksien menetys, itsemurha, köyhyys ja niukkuus tai muu perheeseen voimakkaasti vaikuttanut tapahtuma voi näyttäytyä monin tavoin vielä tänäkin päivänä seuraavien sukupolvien elämässä vaikkapa juurettomuutena, parisuhdevaikeuksina tai erilaisten riippuvuuksien muodossa.

Koska kyseessä ei ole itselle suoraan tapahtunut asia, sen työstäminen on usein vaikeaa perinteisen puheterapian avulla.

Konstellaatiossa tuomme menneen näkyviin avaamalla suvun ja perheen vaiheita ja vaikeita kokemuksia ryhmän avulla. Muodostamme perheen asetelman toisten osallistujien avulla, ja tästä lähtee aukeamaan perheen dynamiikka, tunneilmasto ja siihen vaikuttaneet tapahtumat. Mikä on jäänyt työstämättä ja surematta, voi eheytyä kun se tulee koetuksi ja jaetuksi.

Syvien inhimillisten kokemusten näkyväksi tuominen, uudelleeneläminen tästä hetkestä käsin ja niiden palauttaminen takaisin ne suoraan eläneille suvun jäsenille vahvistaa voimauttavaa sidettä sukuumme ja vapauttaa meidät elämään omaa elämäämme syvemmällä tietoisuudella ja omalla paikallamme elämässä seisoen.

 Seuraavat konstellaatiotyöpajat

25.-26.5. Naisten taakat
20.7. Parisuhde
17.8. Elämän virrassa – Rovaniemi
”Kaunein kiitos voimallisesta perhekonstellaatiopäivästä! Se oli hyvin koskettava ja vapauttava. Pidin tavastasi ohjata rauhallisesti, tilaa antavasti ja varmasti. Loit taitavasti turvallisen ilmapiirin ja tilan, jossa pystyi käsittelemään kipeitäkin asioita. Pidin aivan erityisesti siitä, kuinka alun hiljentymisessä ohjasit kokemaan turvallisuuden tunnetta ja yhteyttä toisiin osallistujiin. Sekä oma konstellaationi että osallistuminen edustajana ja tarkkailijana toisten konstellaatioihin oli syvästi vaikuttavia ja oivalluttavia.”

”Melkoisen vaikuttavaa työskentelyä, joka tuntuu vahvasti koko olemuksessa. En olisi löytänyt tuota uutta näkökulmaa ilman taitavaa ohjaustasi ja varmaa kannatteluasi” 

”Oma konstellaationi ja koko illan työskentely olivat vaikuttavia. Olen kiitollinen taitavasta ohjauksestasi. Olet selkeä, rauhallinen ja näet syvälle. Sinulla on kyky luoda turvallisuutta ryhmässä. Tämä oli paras ja selkein konstellaatiotyöskentely, jossa olen ollut.”

Perhekonstellaatio Amita Riikka Lehti
Perhekonstellaatio Amita Riikka Lehti

”Erittäin syvällinen terapiamuoto ja Amitan ammattitaito ja aito läsnäolo tekee siitä turvallisen ja eheyttävän koko ryhmälle.”

”Päivä oli huikea kokemus. Jo sen näkeminen, kuinka paljon sekaannusta aiheutuu, jos vastuut kulkevat sukupolvissa väärään suuntaan, avasi joitakin ihmetyksen aiheita suhteissani. Ja oma konstellaatio avasi vielä enemmän. Kiitos ❤️”

”Halusin kertoa, kuinka syvästi päivä on minuun vaikuttanut. Kaikki koettu tekee yhä työtä minussa. Tiedostan että jokin on toisin. Ehkä se joskus aukeaa, tai sitten ei. Kokemus oli kuitenkin syvästi eheyttävä ja vaatii selvästi aikansa sisäistää. Kuin olisi elänyt monta elämää yhdessä päivässä. Työskentely tuntui myös turvalliselta ohjauksessasi. Kiitos siitä tilasta jota pidit tälle kaikelle tapahtua.”

LUE AMITAN HAASTATTELU PERHEKONSTELLAATIOSTA SIELUN PEILI  5/2020 LEHDESTÄ:

Konstellaation avulla voi myös selkeyttää nykyisessä perheessä tai parisuhteessa olevaa vaikeaa tilannetta. Oman konstellaation kautta voi tulla tietoiseksi perheenjäsenten välisestä syvemmästä dynamiikasta ja millaisia lojaliteetteja tai kytkyjä perheenjäsenet kantavat suhteessa menneisiin suvunjäseniin. Eheyttävä interventio voi tuoda kunkin perheenjäsenen oikealle paikalleen suhteessa vanhempiin ja sisaruksiin.

Eron ollessa käsillä, konstellaatio voi auttaa ymmärtämään lasten paikkaa ja tarpeita tietoisemmalta tasolta ja näin auttaa vanhempia ottamaan vastuullisemmin roolinsa vanhempina suhteessa lapsiinsa että suhteessa toiseen vanhempaan.

Myös jo tapahtunut ero voi olla edelleen auki, joskus vuosienkin jälkeen, ja se estää ihmistä siirtymään eteenpäin elämässään. Konstellaation avulla ero voidaan työstää loppuun niin että molemmat osapuolet voivat tuntea itsensä vapaiksi ja usein myös kiitollisuudelle yhteisestä menneestä matkasta alkaa löytyä tilaa sydämestä.

Myös monet muut teemat kuten vaikkapa terveysongelmat, haasteet työelämässä, lapsettomuus tai vaikeus löytää paikkaa elämässä voivat olla työskentelyn aiheita.

Konstellaatiopäiviin voi osallistua eri tavoin; joko tekemällä oman henkilökohtaisen työskentelyn, osallistumalla toisten konstellaatioihin roolihahmona tai seuraten työskentelyä sivusta. Kaikki kolme tapaa ovat eheyttäviä ja koskettavia.

Olen perhekonstellaation pioneereja Suomessa ja ohjannut konstellaatioita yli 20 vuotta sekä Suomessa että Italiassa.

Olen myös sertifioitu Somatic Experiencing Pracitioner, ja käytän tarvittaessa S.E. menetelmää tukemaan perhekonstellaatiotyöskentelyä. Joskus omat henkilökohtaiset traumaattiset kokemuksemme estävät meitä ottamasta vastaan konstellaation tarjoamaa eheyttävää systeemistä ratkaisua. Tällöin tuki hyvin usein löytyy kehon kautta S.E. menetelmän avulla.

Perhekonstellaatio Amita Riikka Lehti

HINTA
Oman konstellaation tekijälle päivän hinta on 120€. Jos olet mukana seuraamassa työskentelyä ja osallistumassa muiden konstellaatioihin, hinta on 100€. Hinnat sisältävät 24% alv:n.

Parisuhde -konstellaatiotyöpajaan ei varata konstellaatioita ennakkoon ja hinta on kaikille osallistujille 110€.

HALUATKO OPPIA PERHEKONSTELLAATIOTA?

Huhtikuussa 2024 aloitan neljän modulin mittaisen jatkokoulutuksen konstellaatiota jo tunteville ja Perhekonstellaation perusteet -koulutukseni käyneille.

Syyskuussa 2024 alkaa seuraava Perhekonstellaation perusteet -koulutus. Se sopii kaikille joita kiinnostaa ymmärtää syvemmin mistä konstellaatio-työskentelyssä on kysymys ja on myös alku  perhekonstellaatio-ohjaajaksi aikovalle.

OTA YHTEYTTÄ NIIN LÄHETÄN SINULLE LISÄTIETOJA.

KYSY LISÄÄ: yhteys(at)taivaltaja.fi

KATSO AMITAN HAASTATTELU PERHEKONSTELLAATIOSTA MIEHEN MIELI PODCASTISSA: